piirakkaa pöydällä

  Kaukolämpöön liittyminen

  Kajaanin kaukolämpöverkko sijaitsee tasaisesti taajaman kaava-alueella, lukuun ottamatta vanhimpia pientaloalueita. Kaukolämmöstä kiinnostuneen kannattaa ensin ottaa yhteyttä ja selvittää kiinteistön liittämismahdollisuudet ja -ehdot. Samalla liittymämyynnistä saa toimintaohjeita ja tarvittaessa vertailutietoa eri lämmitystavoista.

  Kaukolämmön saa varmimmin käyttöön aikataulussa, kun liittymissopimus tehdään 2-4 kuukautta ennen lämmöntoimituksen aloittamista. Opastusta laitteiden käyttöönottoon löydät täältä.


  Pientalot

  Pientaloista paras liittymismahdollisuus on niillä omakotitaloilla, jotka rakennetaan tai on jo rakennettu valmiin verkon varteen.

  Kun liittymisestä on alustavasti sovittu, tarvitsee varsinaista kirjallista liittymissopimusta varten toimittaa kiinteistön asemapiirustus ja rakennuksen pohjakuva.

  Laitehuoneen paikasta ja tilajärjestelyistä on hyvä sopia jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Lämmöntoimituksen aloitukseen sisältyy yksi veloitukseton kaukolämpölaitteiden käyttöneuvontakäynti asiakkaan luona niin, että asiakkaalla on mahdollisuus oppia säätämään kiinteistön lämpötilaa, tunnistamaan pieniä toimintahäiriöitä ja seuraamaan mittarista lämmönkäyttöä.

   

  Muut liittyjät

  Liittymissopimusta varten tulee toimittaa lvi-suunnittelijan laatimat mitoitus- ja kytkentäsuunnitelmat. Suunnitelmien tulee sisältää asemapiirustus, pohjakuva laitehuoneesta ja kulkureitistä sekä laitteiden kytkentäkaaviot. Näillä suunnitelmilla kiinteistön omistaja voi myös pyytää lvi-urakoitsijoilta vertailukelpoiset asennus- ja laitetarjoukset.

  Liittymismaksuhinnasto

  Liittymis- ja myyntiehdot

  Pyydä tarjous kaukolämpöliittymästä

   

  Omistajan vaihto kaukolämpökiinteistössä

  Kiinteistön omistuksen muuttuessa uuden asiakkaan tulee esittää kiinteistön omistus- ja sopimusoikeuden siirtyminen haltuunsa esimerkiksi kauppakirjan jäljennöksellä. Tarvittaessa liittymä voidaan siirtää uudelle asiakkaalle ilman kiinteistön kauppakirjaa, täyttämällä liittymänsiirtolomake.

   

  Ohjeita ja vinkkejä

  Ohje laitetilasta (pdf, 160 kt)

  Ohje talojohdon rakentamisesta (pdf 40 kt)

  Kaukolämpölaitteiden ohjeita ja määräyksiä (Energiateollisuus/kaukolämpö K1/2013, pdf, 2,6 Mt)

  Kaukolämmön käyttöohjeita ja toiminta-animaatio (VTT)