Loisteen sähkösopimusasiakkaita - pariskunta kotinsa ovella

  Yleis-, aika- ja vuodenaikasähkö

  Tuntuuko sähkösopimusten vertailu hankalalta? Miten valita sopiva sähkösopimus juuri omaan kotiin? Tässä lyhyet kuvaukset eri sähkösopimustyypeistä, jotta sopimusten vertaileminen tuntuisi helpommalta.


  Yleissähkö

  Yleissähkö on sopiva sähkötuote yksityis- ja yritysasiakkaille, joiden sähkönkäyttö on vähäistä. Useimmiten yleissähkön käyttäjä asuu kerrostalossa, jossa asunnot lämpiävät kaukolämmöllä. Yleissähkön hinta on sama, vuorokauden tai vuodenajasta riippumatta. Se sopii myös rivitalo- ja omakotitaloasukkaille, jotka lämmittävät talonsa öljyllä tai maakaasulla. Yleissähkö voi olla vaihtoehto sähkölämmittäjälle siinä tapauksessa, jos kulutus on vähäistä. Jos et ole varma sopiiko yleissähkö kotiisi, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

   

  Aika- tai yösähkö

  Aikasähköstä käytetään välillä myös termiä yösähkö tai kaksiaikasähkö. Se sopii parhaiten kuluttajille, joiden sähkönkäyttö on yli 10 000 kWh vuodessa ja sähkön kulutus voidaan keskittää tai siirtää yöaikaan. Aikasähkö eli päiväsähkön ja yösähkön yhdistelmä sopii erinomaisesti mm. sähkölämmittäjälle tai kiinteistön omistajille, jotka käyttävät suuren osan sähköstään juuri yöaikaan. Aikasähkössä on olemassa kaksi eri energian hintaa; päivä- ja yösähköhinta. Yösähkön hinnan ollessa edullisempaa voit keskittää sähkönkulutustasi ja laittaa vaikka astianpesu- tai pyykkikoneen päälle.

   

  Vuodenaika- tai kausisähkö

  Vuodenaikasähkö soveltuu parhaiten kuluttajille, joiden sähkönkäyttö painottuu kesäaikaan. Tyypillisimpiä vuodenaikasähkön käyttäjiä ovat palvelualan yritykset sekä maatilat, joissa on esimerkiksi koneelliset heinän- ja viljankuivauslaitteet. Vuodenaikasähkössä on myös kaksi erillistä energian hintaa; talvipäivän ja muun ajan hinta, joista muun ajan hinta on edullisempaa, jota kannattaa käyttää hyödyksi omassa energian kulutuksessa.

   
  Vuodenaika- tai yösähkön ajat
   

  Sähkön siirtolaskulta selviää, mikä yllämainituista sähkön kulutuksen mittaustavoista eli siirtotuotteista on käytössäsi. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa vaan sähkönsiirto tulee aina paikalliselta verkkoyhtiöltä. Valitse Loisteen sähkösopimuksen mittaustapa tarjouslaskurissa sen mukaisesti. Aikatuotteissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia verkkoyhtiön aikajakoja. Yleisimmin Yösähkö-tuotteen päiväaika on kello 7-22 ja yöaika kello 22-7. Vuodenaikatuotteen talviarkipäivä ma-la kello 7-22 ajalla 1.11.-31.3. ja loput muuta aikaa.
   

  Tee sähkösopimus tästä