Lapset ja nuoret


  Energiatietoa koululaisille ja tukea lasten vapaa-aikatoimintaan

  Lasten ja nuorten virikkeellisen ja ohjatun vapaa-aikatoiminnan tukeminen toimialueellamme on tärkeä osa Loisteen yhteiskuntavastuutyötä. Loisteella on pitkät perinteet energiatietouden levittämisessä koululaisille. Vuosien myötä yhteistoiminnan muodot ovat vaihdelleet ja viime vuosina kohderyhmänä ovat olleet peruskoulun tokaluokkalaiset.


  Energiaa tokaluokkalaisille -projekti

  Tokaluokkalaisten omaa energiansäästöviikkoa Energiaa tokaluokkaisille vietään vuosittain viikolla 41 samaan aikaan valtakunnallisen Energiansäästöviikon kanssa. Energiansäästöviikko on hyvä lähtölaukaus tehokkaan energiankäytön edistämiseksi kouluissa, joissa oman energiankäytön hallintaa vasta aloitellaan.

  Loiste kustantaa vuosittain verkkoalueellaan (Kainuu, Pyhäntä, entinen Kestilän kunnan alue Siikalatvan kunnassa) toimiville kouluille opetuspaketin, joka on suunniteltu ensisijaisesti peruskoulun toisen luokan oppilaille, mutta soveltuu käytettäväksi myös ylemmillä luokilla.

  Materiaali antaa tietoa energiakäsitteistä, energian tuotannosta, sen järkevästä käytöstä ja säästämisestä.

  Tokaluokkalaiset saavat uudistetun Hei, kaikki toimii! -lasten energiakirjan, jossa energia-asioita käsitellään hauskasti sarjakuvan muodossa. Energiakirjassa on uusi hehkuva värimaailma ja sen tekstit ja kuvat on päivitetty. Kirja on helppotajuinen ja selvittää perusasiat yksinkertaisesti ja selkeästi. Punaisena lankana juoksee energian järkevä käyttö.

   

  Mahdollisuuksia virikkeelliseen vapaa-aikaan

  Taustavoimaa -apuraha on enintään 700 euron suuruinen toimintatuki, jota Loisteen Kainuussa toimivat yhtiöt myöntävät lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämiseen toimialueellaan. Apurahan hakuaika on vuosittain tammi-helmikuussa. Kymmenen viime vuoden aikana kainuulaisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa on tuettu yhteensä 80 000 eurolla.