Pörssisähkö on tuntihintainen toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

 

 pörssisähkö - 

tarkan kuluttajan valinta

  Loiste SPOT - tuntihintainen pörssisähkö hintatietoiselle

   

  Loiste SPOT on pörssisähkö-sopimus, jossa maksat aina sähkömarkkinoiden sen hetkisen hinnan mukaan. Jokaiselle tunnille lasketaan oma hinta. Pörssisähkö sopii erityisen hyvin hintatietoisiin talouksiin, joissa omaa sähkönkulutusta voi optimoida. Kulutuksesi keskittäminen päivän halvimpiin tunteihin näkyy huomattavana säästönä sähkölaskussasi. Loiste SPOT sopii täydellisesti aktiiviselle sähkön hinnan seuraajalle.

  Loiste SPOT –sopimuksen hinta perustuu pörssisähkön tuntihintaan, joka määräytyy erikseen vuorokauden jokaiselle tunnille. Sähkön hinnan ja kulutuksen seuranta onnistuu kätevästi milloin tahansa Loisteen Oma Energia –palvelussa. Kun olet kirjautuneena palveluun voit seurata niin omaa kulutustasi kuin pörssisähkön hintaa ja sen ennustetta. Voit verrata kulutustasi myös muihin ja seurata kodinkoneiden ja esimerkiksi saunan vaikutusta sähkön kulutukseesi. Ennusteita tulevaisuuden hinnoista, Suomen hinta-alueen markkinasähkön liikkeistä ja siihen vaikuttavista ilmiöistä voit lukea kuukausittain ilmestyvästä Loisteen sähkömarkkinaraportista. Pörssisähkön tuntihintaa voit lisäksi seurata Nordpoolin sivulta tai Fingridin tuntivahti -sovelluksen avulla.

  Sähkölaskussa näkyy kuukauden toteutunut keskihinta. Jokaiselle kuukauden tunnille muodostuu oma hinta, joten niitä kaikkia ei voida näyttää laskulla. Keskihinta muodostuu, kun painotetaan kuukauden jokaisen tunnin hinta kyseisen tunnin energiankäytöllä.

  Jos taas arvostat vakaata hintaa ja ennustettavuutta, valitse jokin määräaikaisista ja kiinteähintaisia sopimuksistamme.

   

  Tärkeimmät tiedot:

  • Energian hinta: Spot + 0,29 snt/kWh (marginaali)

  • Perusmaksu: ​3,98 €/kk

  • Sopimus: Toistaiseksi voimassaoleva

  • Hinta muuttuu tunneittain sähkömarkkinoiden mukaan

  • Hinnat sisältävät alv:n 24 % 

  • Sähkön alkuperä määräytyy energiamarkkinaviraston mukaisen Suomen pörssin tuotantojakauman mukaan (kts. kuva alla)


   Tee sähkösopimus tästä

  Pörssisähkön alkuperä:

  Loiste Spot -tuotteen alkuperä perustuu Suomessa tuotetun sähkön tuotantojakaumaan. Sähkön CO2-ominaispäästö on 286 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 1,27 mg/kWh. Tarkempaa tietoa Loisteen sähkön alkuperästä löydät täältä.

   

  Sähkön alkuperä Loiste