sahkotuote-sahkosopimus-loiste-energia

  Yleis-, aika- ja vuodenaikasähkö

   

  Yleissähkö

   

  Yleissähkö on sopiva yksityis- ja yritysasiakkaille, joiden vuotuinen sähkönkäyttö on vähäistä ja yöaikaisen käytön osuus on hyvin pientä. Yleissähkön hinta on riippumaton vuorokauden tai vuodenajasta ja sopii kerros- ja rivitaloasukkaille sekä omakotitaloasukkaille, jotka lämmittävät talonsa öljyllä tai maakaasulla. Yleissähkö sopii myös sähkölämmittäjälle siinä tapauksessa, jos kulutus on vähäistä.

   

  Aika- tai yösähkö

   

  Aikasähkö sopii parhaiten kuluttajille, joiden sähkönkäyttö on yli 10 000 kWh vuodessa ja käyttöä voidaan keskittää ja siirtää yöaikaan. Aikasähkö eli päiväsähkön ja yösähkön yhdistelmä sopii erinomaisesti mm. sähkölämmittäjälle tai kiinteistön omistajille, jotka käyttävät suuren osan sähköstään juuri yöaikaan. Aikasähkössä on olemassa kaksi eri energian hintaa; päivä- ja yösähköhinta. Yösähköhinnan ollessa edullisempaa voit keskittää sähkönkulutustasi yöenergian käyttötunneille.

   

  Vuodenaika- tai kausisähkö

   

  Vuodenaikasähkö soveltuu parhaiten kuluttajille, joiden sähkönkäyttö painottuu kesäaikaan tai on tasaista läpi vuoden. Tyypillisimpiä vuodenaikasähkön käyttäjiä ovat palvelualan yritykset sekä maatilat, joissa on esimerkiksi koneelliset heinän- ja viljankuivauslaitteet. Vuodenaikasähkössä on myös kaksi erillistä energian hintaa; talvipäivän ja muun ajan hinta, joista muun ajan hinta on edullisempaa, jota kannattaa käyttää hyödyksi omassa energian kulutuksessa.

   

  Vuodenaika- tai yösähkön ajat
   

  Sähkön siirtolaskulta selviää, mikä yllämainituista sähkön kulutuksen mittaustavoista eli siirtotuotteista on käytössäsi. Valitse Loisteen sähkösopimuksen mittaustapa tarjouslaskurissa sen mukaisesti. Aikatuotteissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia verkkoyhtiön aikajakoja. Yleisimmin Yösähkö-tuotteen päiväaika on kello 7-22 ja yöaika kello 22-7. Vuodenaikatuotteen talviarkipäivä ma-la kello 7-22 ajalla 1.11.-31.3. ja loput muuta aikaa.