Kaapelinäyttö


Maakaapeleiden näyttö koskee Loiste Sähköverkko Oy:n verkkovastuualuetta, joka kattaa Kainuun yhdeksän kuntaa sekä Pyhännän kunnan ja entisen Kestilän kunnan alueen Siikalatvan kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla. Kun suunnittelet maankaivutöitä paikassa, jossa on mahdollista olla Loiste Sähköverkko Oy:n omistamia maakaapeleita, kannattaa aina tilata kaapelin näyttö paikan päälle.

Suosittelemme että kaapelin näyttö tilataan kaksi työpäivää ennen kaivutyön aloittamista.

Palvelun voi tilata arkisin klo 7-15.30 puhelinnumerosta

050 5511 170


Mikäli kaivutyötä tehdään alle metrin päässä kaapelista, tulee työ tehdä käsikaivuna. Jos kaivutilanteessa paljastuu yllättäen kaapeleita, asiasta tulee ilmoittaa välittömästi sähköverkkoyhtiölle.
Jos kaikista varotoimenpiteistä huolimatta kaivutöissä käy vahinko, tulee kaapelin läheisyydestä poistua välittömästi. Turvallisin poistumistapa on tasajalkaa tai yhdellä jalalla loikkien, jotta vältetään hengenvaarallisen askeljännitteen syntyminen. Vahingosta on ilmoitettava välittömästi verkkoyhtiölle. Vaikka kaapeli ei olisi vahingon seurauksena näkyvästi vaurioitunut, tulee asiasta ilmoittaa verkkoyhtiölle. Esimerkiksi kova paine ja ohut viiltokin voi aiheuttaa kaapeliin piilevän vian.


Loiste Sähköverkko Oy:n omistamien maakaapeleiden ja asiakkaiden omistamien liittymiskaapelien näyttö on maksutonta.

Muiden kaapeleiden näytöstä normaalina työaikana Eltel Networks veloittaa seuraavasti:

Kaapelinäyttö
73,66 €/ tunti (alv 24 %)
59,40 €/ tunti (alv 0 %)

Ajokilometrit
0,95 €/ km (alv 24 %)
0,77 €/ km (alv 0 %)

Huom! Koskee Loisteen sähkköverkkoaluetta (Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi) sekä Pyhännän kunnan ja entisen Kestilän kunnan alueen Siikalatvan kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla.