Liittymissopimuksen siirto

 

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön omistajavaihdoksessa uudelle omistajalle automaattisesti esim. kiinteistökaupassa tai perinnönjaossa. Siksi liittymissopimuksen siirrosta kannattaa aina mainita muutostilanteen asiakirjassa (esim. kauppakirja).

Mikäli kiinteistö sijaitsee Loisteen verkkoalueella, kiinteistön omistusmuutoksen jälkeen tulee uuden omistajan ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 0800 9 2000 sähköliittymän omistus- ja sopimusoikeuden siirtämiseksi. Mikäli sähköliittymän siirrosta ei ole sovittu edellä mainitussa asiakirjassa, liittymä tulee siirtää uudelle omistajalle kaikkien osapuolten allekirjoituksin liittymissopimuksen siirtosopimuksella. Sopimuksen siirtämisestä emme peri maksua.

Sähköliittymän siirto koskee kaikkien kiinteistöjen, mm. omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen omistajanvaihdoksia. Kerros- ja rivitalohuoneistoilla ei ole omia sähköliittymiä, vaan liittymä on kiinteistön yhteinen ja taloyhtiön omistama.

Sähköliittymälle voidaan kaupan yhteydessä määritellä arvo. Liittymän arvo voi olla esim. kiinteistöstä aikaisemmin maksettu liittymismaksu tai uuden, vastaavan kokoisen liittymän nykyhintainen liittymismaksu.