Usein kysyttyä Bonuksesta

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Bonus-sähkösopimusta. 
 

Miten voin kerryttää Bonusta?

Tee kanssamme ETUpuhdas tai ETUpuhdas pörssi -sähkösopimus ja ilmoita meille S-Etukortistasi löytyvä jäsennumero.

Kun sopimus tulee voimaan ja jäsennumero on ilmoitettu oikein, Bonus alkaa kertyä. Huomaathan, että sähkösopimuksen ja ilmoitetun jäsennumeron tulee olla saman henkilön nimissä. Esimerkki: jos sähkösopimus tehdään miehen nimissä, ilmoita meille miehen S-Etukortista löytyvä jäsennumero. 

Muista päivittää sähkösopimuksesi myös vapaa-ajan asuntoon ja muihin kohteisiin, joissa sähköä käytät. Jos ostat sähkösi muualta kuin Loisteelta, siirry Loisteen asiakkaaksi ja valitse jompikumpi Bonusta kerryttävä sopimus.

Jäsennumero S-Etukortilla

Mistä sopimuksesta saan Bonusta?

Saat Bonusta Loisteen uusista, ympäristöystävällisistä ETUpuhdas ja ETUpuhdas pörssi -sähkösopimuksista.

Voit valita määräaikaisen tai markkinahintaa seuraavan, toistaiseksi voimassaolevan pörssisopimuksen. Molemmat ovat puhdasta energiaa parhaimmillaan, sillä ne tuotetaan 100 % uusiutuvilla energialähteillä: vedellä, tuulella ja bioenergialla.
 

Saavatko kaikki asiakasomistajat Bonusta?

Kyllä. Voit saada Loisteen ETU-sähkösopimuksesta Bonusta, olitpa minkä tahansa osuuskaupan asiakasomistaja tai asiakasomistajatalouteen kuuluva henkilö.
 

Voinko vaihtaa nykyisen sopimukseni Bonusta kerryttävään ETUsopimukseen?

Voit vaihtaa sopimuksen heti, jos nykyinen sopimuksesi on toistaiseksi voimassaoleva tai olet muuttamassa uuteen kotiin. Helpoiten teet sopimuksen laskurissamme samoin tein. Vaihtoehtoisesti soita asiakaspalveluumme numeroon 0800 90110. 

Sopimukseni on määräaikainen, miten toimin?

Voit vaihtaa Loisteen ETUsopimukseen, kun määräaikainen sopimuksesi on umpeutumassa. Olet tehnyt hyvän valinnan, sillä määräaikaisessa sopimuksessa tiedät sähkön hinnan etukäteen ja olet päässyt suojautumaan hintamuutoksilta. Koska määräaikaisessa sopimuksessa sovitaan kiinteä hinta koko sopimuskaudeksi, ei sopimusta voi vaihtaa kesken sopimuskauden.

Tämänhetkisen sopimuksesi hinnat ja voimassaolon voit tarkistaa sähkölaskusta tai Loisteen asiakkaana Oma Energia -palvelusta. Jos sopimuksesi päättymiseen on alle 3 kk, voit tehdä ETUsopimuksen jo valmiiksi odottamaan. 

Hyvissä ajoin ennen Loisteen nykyisen määräaikaisen sopimuksen päättymistä lähetämme uuden jatkotarjouksen ja silloin on hyvä hetki tehdä vaikkapa määräaikainen, kiinteähintainen ETUpuhdas tai toistaiseksi voimassaoleva, pörssihintoihin sidottu ETUpuhdas pörssi -sopimus.

Poikkeuksen tekee muutto: jos olet muuttamassa, sopimus päättyy meille etukäteen ilmoittamaasi muuttopäivään ja uuteen osoitteeseen voit valita sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Miten Bonus lasketaan sähköstä?

Aina kun maksat sähkölaskun, välitämme summan tiedoksi osuuskaupalle. Bonusta kertyy arvolisäverollisesta sähkön myyntiosuudesta: perusmaksusta ja energian hinnasta. Sähkömaksu lisätään S-ryhmän ostoihisi ja Bonuksen määrä ja bonus-% määräytyvät kunkin osuuskaupan oman bonustaulukon mukaisesti. Sähkön siirtomaksut veloittaa aina paikallinen verkkoyhtiö eikä niistä voi kerryttää Bonusta. 

Jos maksat laskun ennen kuun 25. päivää, summa ehtii pääsääntöisesti vielä kyseisen kuukauden bonuslaskentaan. Muutoin se siirtyy seuraavan kuukauden bonusostoihin. Erissä maksettu lasku siirtyy bonusostoihin sitten, kun lasku on kokonaan maksettu.