Energiansäästöviikolla huomio käyttötottumuksiin ja asenteisiin

sähkömyynti

 

Energiansäästöviikolla huomio kuluttajien käyttötottumuksiin ja asenteisiin

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään 5.-11.10, jonka aikana puheenaiheeksi nostetaan energian kulutus ja lukuisat keinot saavuttaa säästöjä kotona, työpaikoilla, kouluissa ja liikenteessä. Kajaanissa teemaviikkoa viettävät yhteistyössä Loiste Energia, Loiste Lämpö Oy, Kiinteistö Oy Kajaanin Pietari, vakuutusyhtiö If, AM Lukkoasema sekä Ekokymppi.

Teknologia kehittyy jatkuvasti energiaystävällisempään suuntaan. Laitteiden käyttötottumukset, ohjaukset ja säädöt sekä kuluttajien asenne ovat nyt avainasemassa energiatehokkuutta tavoiteltaessa. Myös rakennevaatimukset ovat kiristyneet energiapihimpään suuntaan ja näillä saavutetaan laskennallisia säästöjä.

– Taloyhtiöidenkin energia- ja vesilaskulla on maksaja. Turha meno siirtyy vuokriin ja jos taloudessa on oma vesimittari, kaikki säästetty kulutus tulee itselle takaisin, sanoo Martti Böhm Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarista.

– Tarjoamme energian säästöön tietoutta ja työkaluja. Energian käytön seurantaan Loisteen Oma Energia -palvelu on verraton työkalu. Sillä voi seurata säästötoimenpiteiden vaikutusta vertaamalla aikaisempaa käyttöään toteutuneeseen käyttöön. Vuodet eivät ole veljiä keskenään. Sen vuoksi Oma Energiasta näkyy seurattavalla ajanjaksolla vallinnut lämpötila. Palvelusta voi havaita myös omat käyttötottumukset, kertoo Kauko Kemppainen Loiste Energialta.

Lämmitykseen kuluu noin 50 % kodin energiasta

Lämmityksessä pienetkin toimenpiteet voivat saada aikaan suuria säästöjä sähkönkulutuksessa. Kun lasket asuintilojen lämpötilaa yhdellä asteella, lämmityskulut laskevat 5 %.

Valaistuksessa yhdistyy viihtyvyys ja turvallisuus

Oikein suunniteltu valaistus toimii ja luo viihtyisyyttä sekä turvallisuutta. Suurimman säästön valaistuksessa kotitaloudet saavat vaihtamalla hehkulamput energiansäästö- ja ledilamppuihin ja lamppuakin tarvitsee vaihtaa harvemmin.

Energiansäästötietous alkaa pienestä pitäen

Jokainen voi vaikuttaa osaltaan energian säästöön ja käyttää energiaa järkevästi viihtyisyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta parantaen. Vastuu kuuluu kaikille ja alkaa pienestä pitäen. Tänä vuonna Teppanan koulun tokaluokkalaiset saavat energiatietoutta Energiansäästöviikolla ja tutustuvat kaukolämpölaitoksen toimintaan Loiste Lämmöllä. Loiste kustantaa opettajien ja oppilaiden Hei kaikki toimii! – teemaviikon materiaalit.

Energiansäästöviikon tapahtumat Kajaanissa

Tiistaina 6.10. klo 10-16 vakuutusyhtiö IF, Kauppakatu 9, Energiansäästöviikon vinkkipäivät – tarkista kodin turvallisuus ja energia-asiat

Keskiviikkona 7.10. klo 18-20 kaikille avoin yleisötilaisuus Kajaanin kaupungin kirjaston kahviossa.Kiinteistö Oy Kajaanin Pietari, Loiste Energia ja Loiste Lämpö, AM Lukkoasema ja Ekokymppi ovat kertomassa energiasäästöstä, turvallisuudesta ja jäteasioista.

Lisätietoja

Kauko Kemppainen, Loiste Energia Oy, puhelin 050 597 5373

Marko Saviniemi, Loiste Lämpö Oy, puhelin 050 330 3572

Martti Böhm, Kiinteistö Oy Kajaanin Pietari, puhelin 0500 574 304

 

Energiansäästövinkkejä

https://www.loiste.fi/saastoliekki

www.energiansaastoviikko.fi