Helena-myrskyn viat korjattu


Loiste Sähköverkko Oy:n mediatiedote 4. elokuuta 2014

Viime torstaina alkaneen Helena-myrskyn keskijänniteverkon viat saatiin pääosin korjatuksi perjantaina iltapäivällä ja viimeinenkin vika saatiin korjatuksi lauantai-iltana.

Koska kaikki pienjänniteverkon viat eivät näy valvomon verkkotietojärjestelmässä, pyydämme asiakkaita ilmoittamaan vielä sähköttä olevista kiinteistöistä Loiste Sähköverkon vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (maksuton).

Sähkökatkon aikana asiakkaille tapahtuneista vahingoista ja niihin liittyvistä korvauksista, kuten pakasteiden sulamisesta, kannattaa neuvotella oman vakuutusyhtiön kanssa.

Asiakkailla on oikeus saada vakiokorvausta sähkökatkoksesta, joka on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään 12 tuntia. Loiste Sähköverkko tarkistaa tietojärjestelmistään korvaukseen oikeutetut asiakkaat ja hyvittää vakiokorvauksen automaattisesti ilman erillistä hakemusta sähkölaskussa.

Jos kiinteistön sähköverkko toimii oudosti - esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin - kyseessä voi olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai sähköiskun vaara. Siksi tällaisessa tapauksessa pyydetään asiakkaita soittamaan vikailmoitusnumeroon.

Myös havaituista muista mahdollisista vikapaikoista, kuten sähköjohdoille kallistuneista puista, pyydetään ilmoittamaan vikailmoitusnumeroon. Viankorjaukseen ei pidä missään tilanteessa ryhtyä itse ja vaurioituneista sähkölinjoista on pysyttävä riittävän kaukana.

Lisäksi sähkönkäyttäjien on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti.

Loiste Sähköverkon vikailmoitusnumero 0800 9 2500 (maksuton).

Lisätietoja tarvittaessa antaa Loisteen asiakaspalvelu 0800 9 2000 (maksuton) arkisin klo 8 – 20.

Lisätietoa vakiokorvauksesta