Ilman suuri kosteuspitoisuus kerryttää yhä runsaasti kuuraa sähkölangoille

 

MEDIATIEDOTE 15.12.2017

Kuuran poistaminen ja sähkövikojen ennalta ehkäisy pitää Loiste Sähköverkon työtilanteen kiireisenä. Koko joulukuun ajan haasteena olleet lumikuorma- ja erityisesti kuuraongelmat jatkuvat yhä. Varautumisella on saatu hyvin ehkäistyä isomman vikasuman syntymistä.

Maastopartiot jatkavat kopisteluja viikonlopun yli johto-osuuksilla, joilla on havaittu alkavia kuurakertymiä. Hankalimmat osuudet on tarkastettu helikopterilla ja paikannettu itäiselle alueelle sekä Ristijärven, Härmänkylän ja Puolangan vaara-alueille.

Kuuran muodostuminen on paikoitellen hyvin voimakasta, jota edes auttaa poikkeuksellisen suuri ilman kosteuspitoisuus. Haasteellisimpia paikkoja ovat sulana olevien vesistöjen lähimaastot, vaara-alueet sekä tiheämmän metsän keskellä kulkevat linjat.

Ennusteen mukaan hankalan sään odotetaan jatkuvan vielä tulevalla viikolla. Riittävän lauha sääjakso helpottaisi tilannetta. Tällä hetkellä tilanteeseen varaudutaan ja teemme ennakoivaa työtä, jotta sähkökatkoja ei pääsisi syntymään.

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa yrittää poistaa omatoimisesti, vaan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h)

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko, Vilho Hartikainen, puhelin 050 524 7002.

Mahdollisia keskeytyksiä voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytysinfokartalta.