Kuuraa kopistellaan sähköjohdoilta Ylä-Kainuussa


Mediatiedote 22. tammikuuta 2015

Kuuraa alkoi kertyä sähköjohdoille tammikuun alkupuolella. Pahin kuura-alue rajoittuu tällä hetkellä Puolangan ja Hyrynsalmen pohjoisosiin sekä Suomussalmen länsi- ja pohjoisosiin. Kuuraa esiintyy kaikkialla Ylä-Kainuussa, mutta muilla alueilla kuura ei ole painanut sähköjohtoja alas.

Kuuran muodostuminen on paikoitellen hyvin voimakasta. Kuuraa on lähinnä vaarapaikoissa ja metsäisillä johto-osuuksilla.

Tällä viikolla johtojen kopistelussa on ollut päivittäin 10-15 asentajaa. Maanantaista alkaen käytössä on ollut helikopteri, minkä avulla on löytynyt kymmeniä nopeaa korjausta vaativia vikapaikkoja. Lisäksi helikopteritarkistuksessa havaittiin kohteita, joita kopistellaan järjestelmällisesti tulevan viikon aikana.

Tähän mennessä kuura on aiheuttanut vain yksittäisiä sähkökatkoja. Teemme tällä hetkellä ennakoivaa työtä, jotta sähkökatkoja ei pääsisi syntymään enempää.
Jos tilanne muuttuu huonompaan suuntaan, tarkastuslentoja jatketaan ensi viikolla.

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa yrittää poistaa omatoimisesti, vaan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkon valvomo, jonne voi soittaa maksutta 0800 9 2500.

Sähkönjakelun tilannetta voi seurata ajantasaisesta Keskeytysinfopalvelusta.