Lisää lunta tulossa – sähköverkon vikoihin varaudutaan lisävoimin

 

Keskiviikko illaksi ja torstain vastaiseksi yöksi on ennusteessa lisää märkää lumisadetta Loiste Sähköverkon alueelle. Sade voi tulla myös osaksi räntänä, jolloin sähkölangoille saattaa kertyä painavaa lumikuormaa. Lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin, joka hankaloittaa tilannetta ja kerryttää myös kuuraa.

Eniten lumikuormaa on kertynyt itäisille metsä- ja vaara-alueille Kuhmon ja Suomussalmen suuntaan.  Loiste varautuu mahdollisiin vikatilanteisiin lisäämällä henkilöstöä varallaoloon maastossa sekä asiakaspalvelussa. Myös helikopteri on käyttövalmiudessa vikapaikkojen paikantamiseen.

Loiste Sähköverkko on tehnyt joulukuun ajan ennakoivaa johtojen kopistelua sekä linjoille taipuneiden puiden poistoa lumikuorman ja kuuran kertymisen vuoksi. Korjaukset ovat edenneet lisämiehityksin, mutta uutta puustoa taipuu sähköjohdoille.

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa yrittää poistaa omatoimisesti, vaan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h)

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy, Seppo Mäkelä, puhelin 050 586 1440

 

Mahdollisia keskeytyksiä voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytysinfokartalta