Loiste luo taidetta sähkökaappeihin

sähkömyynti

Loiste Sähköverkko Oy on toteuttanut kevään aikana Kainuun ammattiopiston kulttuurialan opiskelijoiden kanssa Loistetta kaapissa -taideprojektin. Projektin aikana opiskelijat ovat saaneet ideoida taidetta ja graafisia töitä Kajaanin keskustan sähkökaappeihin.

Ensimmäinen taidesähkökaappi valmistui Pekka Heikkisen leipomon eteen tiistaina 30.6.2015. Kaapin pullakahvi-aiheisen kuvituksen on suunnitellut Helmi Kinnunen.

Olemme valinneet keskeiseltä paikalta Kajaanin ydinkeskustasta 10 sähkökaappia, joihin taiteillaan kesän aikana katukuvaa piristäviä teoksia. Tavoitteenamme on luoda loistetta katukuvaan ja virkistäviä ilopilkkuja arjen ruuhkan keskelle. Samalla toivomme, että taiteilijoiden töitä arvostettaisiin eikä mainoksia tai graffiteja ilmaantuisi sähkökaappien kylkiin.

– Kuvat toteutetaan kaappiin moniulotteisesti eri tekniikoilla. Kaikki kyljet taiteillaan joko tarrana tai maalaamalla suunnitellun työn mukaan. Tavoitteena on taiteen avulla lisätä arjen estetiikkaa kaupungin katunäkymässä, opiskelijoita projektissa ohjannut Lea Karjalainen Kainuun Ammattiopistolta kertoo.

– Ainoa meidän toive opiskelijoille oli, että ei saa hyssytellä. Meidän leipäpuodin kohdalla saa revitellä ja tuoda väriä katukuvaan, Kaisa Marin Pekka Heikkisen leipomolta sanoo.

Valmiista taidesähkökaapeista tehdään kesän aikana Loisteen nettisivuilta ladattava kartta, jonka mukaan kaappeja voi bongata katukuvasta.

 

Lisätietoja antaa Johanna Sumala, puhelin 050 5300 584, johanna.sumala@loiste.fi.