Lumen ja kuuran kopistelu sähköjohdoilta jatkuu

Koivu kallistumassa linjaan
 

Päivitys 5.12.2017

Loiste Sähköverkon alueella on tiistaina paikallistettu lisää lumikuorman ja kuuran aiheuttamia mahdollisia vikapaikkoja. Selkeästi linjoille kallistuneet vaaraa aiheuttavat puut poistetaan kiireellisinä. Suuri osa mahdollisista vikapaikoista on saatu ehkäistyä ennakoivalla johtojen kopistelulla ja metsuritöillä. Hankalin tilanne vallitsee itäisellä verkkoalueella Kuhmon suunnalla.

Lumen ja puuston poistoa jatketaan Itsenäisyyspäivän ja loppuviikon aikana. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan viikonlopuksi on luvattu runsasta lumisadetta, joka voi edelleen pahentaa tilannetta.

Loiste Sähköverkko varautuu tilanteeseen lisämiehityksin.

 

MEDIATIEDOTE 4.12.2017

Maanantaina on paikallistettu helikopterilennoin mahdollisia vikapaikkoja. Ennakoivaa lumen ja puuston poistoa johdoilta on tehty jo marraskuusta lähtien.

 

Lunta ja kuuraa on lähinnä vaaroilla ja metsäisillä johto-osuuksilla. Maanantaina Kuhmon suunnalla on ollut kymmenkunta kopistelutyöryhmää sekä metsuriryhmä poistamassa johdoille taipunutta puustoa. Lumenpudottelua ja muita ennakoivia töitä jatketaan alkuviikon aikana.

 

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa yrittää poistaa omatoimisesti, vaan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h)

 

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko, Vilho Hartikainen, puhelin 050 524 7002.

 

Mahdollisia keskeytyksiä voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytysinfokartalta