Lumen ja kuuran kopistelu sähköverkossa jatkuu – mahdollisiin vikoihin varaudutaan lisävoimin

Lauantai-iltapäiväksi ja jouluaaton vastaiseksi yöksi on ennusteessa lisää lumisadetta Loiste Sähköverkon alueelle. Sähkölangoille on jo nyt kertynyt painavaa lumikuormaa jota on kopisteltu lisämiehityksen voimin.

Eniten lumikuormaa on kertynyt itäisille metsä- ja vaara-alueille Kuhmon ja Suomussalmen suuntaan. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lauantain iltapäivästä alkaen on luvattu runsasta lumisadetta koko Kainuun alueelle, joka voi edelleen pahentaa tilannetta. Loiste varautuu mahdollisiin vikatilanteisiin lisäämällä henkilöstöä varallaoloon.

Loiste Sähköverkko on tehnyt joulukuun ajan ennakoivaa johtojen kopistelua sekä linjoille taipuneiden puiden poistoa lumikuorman ja kuuran kertymisen vuoksi. Korjaukset ovat edenneet hyvin, mutta uutta puustoa taipuu jatkuvasti sähköjohdoille. Suurta vikasumaa lumikuorman vuoksi ei tämän hetkisillä tiedoilla ole odotettavissa, mutta yksittäisiin vikoihin joulun aikaan tulee silti varautua.

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy, Vilho Hartikainen, puhelin 050 524 7002

Mahdollisia keskeytyksiä voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta