Lumikuormat aiheuttaneet vikoja

 

Kuurapartiot maastossa

Sään lämpeneminen ja tuuli mahdollisesti poistavat lumikuormaa sähköjohdoilla

 

Päivitetty tiedote ke 7.12.2016 klo 15.30

Viime sunnuntaista lähtien Loisteen sähköverkkoalueella on ollut 25 kpl keskijännitevikaa. Pääasiassa Vaala, Kestilä, Pyhäntä, Kajaani, Paltamo -alueella olleet viat on aiheuttanut lisääntyneen lumikuorman taivuttamat puut sähkölinjoilla.

Tiistaina ja tänään keskiviikkona olemme tehneet linjojen tarkistuslentoja helikopterilla.  Havaintojen perusteella lähetämme kuurapartioita maastoon kopistelemaan johtoja.

Myös pienjännitevikoja on ollut alueellamme reilut kymmenen sunnuntaista lähtien. Tiistain ja keskiviikon välisen yön lumisade pahensi tilannetta, mutta ilman lämpötilan nousu mahdollisesti helpottaa lumikuormatilannetta lännessä.

Ma 5.12.2016 10.35

Sunnuntaina alkanut lumisade on aiheuttanut useita vikoja Loiste Sähköverkon alueella. Lumikuormien aiheuttamat viat alkoivat eilen noin kello 16:20. Maanantai aamuun mennessä on ollut 12 keskijännitevikaa, joista yksi on edelleen kesken. Pienjännitevikoja on ollut 4 kpl. Viat ovat olleet pääosin Pyhäntä, Kestilä ja Vaala alueilla. Pahimmillaan asiakkaita oli aamuyöstä sähköttä noin 1200 kpl. Ylä-Kainuussa lumitilanne on pahin läntisellä alueella. Lumikuormaisia linjoja ryhdytään paikantamaan keskiviikkona myös helikoptereilla.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Ismo Reinikka, puhelin 050 589 2104.