Lumimyrskyn aiheuttamat sähköviat korjattu Kainuussa


Mediatiedote 5. marraskuuta 2014

Puuskaiset tuulet sekä märkä ja raskas lumisade aiheuttivat viime yönä 13 keskijänniteverkon vikaa Kainuussa. Aamuyöllä kello 4:n aikaan sähköttä oli noin 1 200 asiakasta. Tuntia myöhemmin sähköttömiä asiakkaita oli enää noin 300 Vuolijoella ja Sotkamossa.

Ensimmäiset viat tulivat yhden aikaan yöllä. Vikoja korjaamaan hälytettiin noin 30 asentajaa. Kaikki viat saatiin korjatuksi aamupäivän aikana.

Kello 10.40 Sotkamon Soidinvaaralle tuli uusi vika, jonka aiheutti lumikuorman kaatama puu. Vika katkaisi sähköt 54 asiakkaalta. Vika saatiin korjatuksi klo 12.20.

Eniten vikoja on ollut Oulujärven eteläpuolella ja Sotkamossa, koska raskasta lunta satoi todella runsaasti. Lumi on vaikeuttanut teillä ja maastossa liikkumista merkittävästi.

Loiste muistuttaa asiakkaita, että sähkökatkoihin tulee varautua ennakkoon. Matkapuhelin ja myös sen vara-akku tulisi ladata etukäteen. Kotona pitää olla paristovalaisimia ja -radioita sekä kynttilöitä. Radiota voi kuunnella myös matkapuhelimesta, jolloin korvaluurit toimivat antennina.

Jos sähkökatko kestää tavallista pitempään, varaudu mahdollisten tulisijojen käyttöön. Sähkökatkon aikana kiinteistön jäähtymistä voi vähentää pienentämällä ilmanvaihtoa. Pakasteiden sulamisen voi estää välttämällä pakastimen turhaa avaamista.

Pyydämme ilmoittamaan havainnot linjoille kaatuneista puista tai alas painuneista johdoista Loiste Sähköverkko Oy:n vikailmoitusnumeroon puhelin 0800 9 2500 (maksuton). Puita ei saa poistaa itse, koska työssä on sähköiskun vaara. Konkelopuun poisto sähkölinjalta vaatii erityisosaamista, koska puissa ja johdoissa voi olla mekaanisia jännityksiä.

Lisätietoja Loiste Sähköverkon vikailmoitusnumerosta 0800 9 2500 (maksuton).