Paljon urakointikalustoa metsissä - sivullisten on huomioitava riittävä etäisyys

 

 

Loiste Sähköverkko on saanut runsaasti lisävoimia tykkylumen poistoon sekä puuston raivaukseen. Metsäalueilla on nyt erityisen paljon urakoitsijoita ja metsäkoneita, jolloin sivullisten on huomioitava riittävä työturvallisuus. Varoalue urakointikalustoon on oltava vähintään 90 metriä.

Maastossa työskentelee tällä hetkellä ympäri vuorokauden noin 150 henkilöä, 20 motoa sekä kymmenkunta kaivinkonetta. Lisäapuja on tulossa Lahden seudulta saakka. Puolustusvoimilta on käytettävissä kuusi telakuorma-autoa, joista kaksi on varattuna Ukkohallan alueelle.

Loiste Sähköverkon johtokeskuksessa seurataan säätilannetta tiiviisti. Torstain ja perjantain vastaisena yönä oli noin 100 asiakasta sähköttä. Perjantain aikana Kainuun läpi on kulkemassa kaksi lumisaderintamaa, joísta jo aamupäiväinen nosti vikojen määrää huomattavasti. Pahinta myräkkää odotetaan saapuvaksi lauantaille, jonka jälkeen pakastuu ja alkaa tuulemaan.

Perjantai aamulle odotettiin vikojen määrässä jyrkempää nousua kuin mitä ilmeni. Kuhmo ja Kajaani kärsivät perjantaisen lumisateen aiheuttamista sähkökatkoista, kun taas Ylä-Kainuussa tilanne hieman hellitti.

Sähkökatkojen tilanne vaihtelee nopeasti ja ajantasaisin tieto löytyy Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta.

 

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Pahoittelemme suurhäiriötilanteen aiheuttamaa haittaa. Kiitämme kainuulaisia kärsivällisyydestä sekä heidän tekemistään vikailmoituksista ja havainnoista, jotka nopeuttavat vikojen paikannusta ja korjaustöitä.

 

Lisätietoja antaa verkostoautomaatiopäällikkö Vilho Hartikainen, puhelin 050 524 7002.

 

Loiste Sähköverkon keskeytyskartta

Pahasti poikki - opas pitkäkestoisen sähkökatkon varalle

Vakiokorvaus

https://twitter.com/Loiste_energia