Sähköjohdoille kertyneet lumikuormat aiheuttivat vikoja viikonloppuna

 

Vikoihin varaudutaan edelleen

Lumi ja kuura sekä johdoille taipunut puusto aiheuttivat viikonloppuna yli 20 keskijännitevikaa Loiste Sähköverkon alueella. Viat olivat pääasiassa Puolanka, Paltamo, Kuhmo -alueella. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun Puolankaa syöttävälle 110 kV:n linjalle tuli vika. Noin 2000 asiakkaaseen vaikuttanut katkos kesti enimmillään 20 minuuttia. Pisimmät keskeytykset asiakkaille jäivät viikonloppuna alle viiteen tuntiin.

Tällä hetkellä puissa on enemmän lunta kuin normaalisti tähän vuodenaikaan. Tiistaina sään lämpötila nousee plussan puolelle, mikä lisää puissa olevan lumen painoa ja aiheuttaa lisää vikoja. Tilanteeseen on varauduttu tekemällä ympäri aluettamme kuuran kopistelua sekä puuston poistoa. Tällä hetkellä maastossa työskentelee yli 30 henkilöä. Loppuviikon tilanteeseen varaamme töihin lisää työntekijöitä, urakoitsijoita, metsureita ja helikopterin.

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa yrittää poistaa omatoimisesti, vaan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h)

Lisätietoja antaa käyttöpäällikkö Ismo Reinikka, puhelin 050 5892104.

Vikatilannetta voi seurata myös netistä Loiste Sähköverkon keskeytysinfokartalta