Sähköjohtojen kuuratilannetta valvotaan

MEDIATIEDOTE
 

Kuuratilanteeseen varautuminen ja sähkövikojen ennalta ehkäisy pitää verkkoyhtiön työtilanteen kiireisenä erityisesti Ylä-Kainuussa. Ennakoivaa lumen ja puuston poistoa johdoilta on tehty jo tammikuun alkupuolelta lähtien.

Kuuran muodostuminen on paikoitellen hyvin voimakasta. Kuuraa on lähinnä vaaroilla ja metsäisillä johto-osuuksilla. Viime päivinä maastotyössä on ollut yli 40 henkilöä. Lumenpudottelua ja muita ennakoivia töitä jatketaan viikonloppuna.

Runsaimman lumisateen seurauksena on ollut yksittäisiä häiriöitä torstain aikana, mitkä on kuitenkin saatu korjattua kohtuullisen nopeasti. Nopeaa korjausta vaativia vikapaikkoja on paikallistettu helikopterilennoilla. Sateet ja paikoittainen ilmankosteus estävät lentoja, joita jatketaan heti sään salliessa.

Runsas lumitilanne hankaloittaa tuntuvasti työmiesten maastossa liikkumista, koska paksu ja pehmeä kinos ei kanna moottorikelkkoja riittävästi.

Lumisateita on ennustettu tulevan lisää tänään perjantaina sekä sunnuntaina. Sunnuntaina on kuitenkin ennusteen mukaan myös voimakas tuuli, mikä vähentää lumen tarttumista puihin.

Hankalan sään odotetaan jatkuvan vielä joitakin viikkoja. Riittävän lauha sääjakso lähiaikoina parantaisi tykkylumitilannetta, joka alkaa hellittää yleensä helmikuun loppupuolella. Tällä hetkellä tilanteeseen varaudutaan ja teemme ennakoivaa työtä, jotta sähkökatkoja ei pääsisi syntymään.

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa yrittää poistaa omatoimisesti, vaan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h)

Lisätietoja antaa käyttöpäällikkö Ismo Reinikka, puhelin 050 5892104.

Vikatilannetta voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytysinfokartalta