Sähköttömien määrä laskenut

 

Vikojen korjaus on jatkunut läpi yön ja sähköttömien talouksien lukumäärä on laskenut noin 2500:een. Resursseja on edelleen vahvistettu ja maastossa työskentelee noin 200 sähköalan ammattilaista. Metsurit ja ajoneuvojen kuljettajat mukaan lukien vahvuus nousee liki 300:een. Helikoptereita on ilmassa tänään kolme ja myös Fingrid tarkistaa kantaverkkoa omalla kopterillaan.

Uusia vikoja ei juurikaan ole tullut. Sade on muuttunut pakkaslumeksi, mikä ei märän lumen tavoin tartu puihin ja sähköjohtoihin. Maastossa liikkuminen on edelleen vaarallista, koska puita katkeilee ja niiden latvuksia tippuu maahan.

Eniten sähköttömiä on Suomussalmella ja Puolangalla. Sähkökatkojen tilannetta voi seurata Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta.

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h).

Korostamme edelleen, ettei lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti hengenvaaran vuoksi. Työturvallisuuden vuoksi muistutamme myös, että sivullisten tulee pysyä vähintään 90 metrin päässä urakointikalustosta.

 

Loiste Sähköverkon keskeytyskartta

Pahasti poikki - opas pitkäkestoisen sähkökatkon varalle

Vakiokorvaus

Pelastuslaitoksen tiedotteet