Sähköverkon vikoja on korjattu läpi yön

Tällä hetkellä noin 3800 asiakasta ilman sähköä
 

MEDIATIEDOTE 31.12.2017

 
Loiste Sähköverkon maastopartiot ovat jatkaneet vikojen korjausta yön aikana. Tilanne on saatu paranemaan eikä sääennusteen mukaan lisää märkää lumisadetta olisi tulossa, jolloin vikojen määrää saadaan pienennettyä nopeammin.
 
Tilanne koskee koko Loisteen Sähköverkko aluetta ja pahimmillaan vikasuma koski noin 6500 asiakasta. Asiakaspalvelussa on tällä hetkellä lisähenkilöstöä vastaamassa 24 h vikailmoitusnumerossa 0800 9 2500 sekä asiakaspalvelunumerossa 0800 9 2000 (maksuttomia).
 

Isommat viat aiheutuvat johto- ja pylväsrakenteiden rikkoutumisesta, jolloin korjaaminen voi kestää pitempään. Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada korvausta yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta.

Loiste Sähköverkko on tehnyt koko joulukuun ajan ennakoivaa johtojen kopistelua sekä linjoille taipuneiden puiden poistoa lumikuorman ja kuuran kertymisen vuoksi. Nykyisen säätilan vallitessa uutta kuuraa kertyy nopeasti ja isompaa puustoa taipuu sähköjohdoille. Paikoitellen isojakin puita on katkeillut painolastin alla.

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.
 
Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy, Vilho Hartikainen, puhelin 050 524 7002. 
 
Mahdollisia keskeytyksiä voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta