Sotkamo Silver Oy ja Loiste Sähköverkko Oy sopimukseen sähkölinjan omistuksesta ja hopeakaivoksen sähköliittymästä

 

Sotkamo Silver Oy on myynyt Katerman ja hopeakaivoksen välisen sähkölinjan ja siihen kuuluvat laitteistot Loiste Sähköverkko Oy:lle sekä solminut sopimuksen sähkön siirrosta ja sähköverkkoon liittymisestä.

Sotkamo Silver vapauttaa pääomiaan ja resurssejaan hopeakaivoksen käynnistämiseen. Loiste Sähköverkko haluaa sopimuksen myötä vahvistaa Sotkamon ja Kuhmon eteläisten osien sähkön jakeluverkkoaan.

– Olen erittäin tyytyväinen syntyneestä sopimuksesta. Kaupasta vapautuva pääoma voidaan käyttää kaivoksen rakentamiseen ja sopimuksen myötä voimme tulevaisuudessa keskittyä entistä paremmin kaivostoimintaan sähkönsiirron sijasta. On hienoa, että löysimme molempia osapuolia hyödyttävän ratkaisun. Samalla olemme turvanneet hopeakaivoksen tulevan sähkönsaannin, sanoo Sotkamo Silverin konsernijohtaja Timo Lindborg.

– Kaupan myötä voimme kustannustehokkaasti hyödyntää jo valmiiksi rakennettua ja teknisesti hyvälaatuista siirtoverkkoa alueen sähkön jakelun varmistamisessa. Haluamme myös olla mukana luomassa uusia työpaikkoja Kainuuseen ja edistää paikallista elinkeinoelämää, Loiste Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Reino Huusko sanoo.

Tietoa Sotkamo Silver AB:sta

Sotkamo Silver AB:n liikeideana on hyödyntää mineraaliesiintymiä Pohjoismaissa huomioiden samalla yhteiskunnan ja ympäristön asettamat vaatimukset. Sotkamo Silver omistaa tytäryhtiönsä välityksellä hopeaa ja kultaa sisältäviä malmiesiintymiä Suomessa ja sinkkiä, lyijyä, kuparia ja kultaa sisältäviä malminetsintäkohteita Norjassa. Yhtiön tärkein kehityshanke on Hopeakaivos projekti Sotkamossa.

Sotkamo Silver soveltaa SveMin'in & FinnMin'in raportointisääntöjä julkisille kaivos- ja malmitutkimusyhtiöille. Sotkamo Silver raportoi mineraalivaransa ja malmivaransa kansainvälisesti hyväksytyn JORC (2012) tai NI 43-101-koodin mukaan. Yhtiö soveltaa International Financial Reporting Standards -järjestelmää (IFRS) Euroopan unionin hyväksymällä tavalla. Yhtiön kaupankäyntitunnus on SOSI Tukholman NGM Equity pörssissä ja SOSI1 NASDAQ OMX Helsinki pörssissä. ISIN-koodi Sotkamo Silverin osakkeille on SE0001057910.

Lue lisää Sotkamo Silveristä verkkosivustolla www.sotkamosilver.com tai www.silver.fi.