Tampereen Ratikka kulkee 100% uusiutuvalla energialla

Tampereen Raitiotie Oy on solminut Tampereen Ratikan sähköenergian hankinnasta sopimuksen Loiste Sähkönmyynti Oy:n kanssa. Ostettava sähkö tuotetaan kokonaisuudessaan uusiutuvilla energialähteillä, joka tuotetaan Suomessa ja Pohjoismaissa. Valitsemalla vihreänsähkösopimuksen Tampereen ratikka on mukana tekemässä entistäkin vihreämpää Tamperetta.

Tampereen Raitiotie Oy ja Loiste Sähkönmyynti Oy ovat solmineet Tampereen Ratikan sähköenergian hankinnasta sopimuksen ajalle 9.8.2021-31.12.2025. 


– Tampereen kaupungin strategian mukaan Tampere on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kaupunki kasvaa vauhdilla, ja liikenteellä ja liikkumisella on iso merkitys ilmastolle. Ratikka on osaltaan mukana vastaamassa haasteeseen, sillä sähköisenä ajoneuvona se laskee joukkoliikenteen päästöjä selkeästi. Olemme iloisia voidessamme aloittaa Loiste Sähkönmyynti Oy:n kanssa yhteistyön yhteisten arvojemme parissa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö toteaa.


– Tampereen Ratikan päätös ympäristöystävällisestä energiasta on osoitus vastuullisuudesta ja yhteisestä matkastamme kohti hiilineutraaliutta. Molempien yritysten arvot kohtaavat, sillä myös Loiste Sähkönmyynti haluaa auttaa ihmisiä tekemään ympäristötekoja helposti omassa arjessaan. Valinta tukee myös kotimaisuutta. Juuriltaan kainuulainen Loiste Sähkönmyynti on mukana mahdollistamassa tamperelaisten ekologista liikkumista päivittäin täysin voimin, sillä myös raitiovaunut on valmistettu Kainuussa, Loiste Sähkönmyynti Oy:n myyntijohtaja Jani Pääkkönen kertoo.


Tampereen Raitiotie Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa tilaajana Tampereen raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta, kalustohankinnasta ja rahoituksen järjestämisestä sekä raitiotiejärjestelmän toimivuudesta, kun liikennöinti alkaa kahdella linjalla vuonna 2021. Yhtiön tehtävänä on yhdessä kaupungin ja Raitiotieallianssin kanssa varmistaa hankkeen kustannusarvion ja aikataulun pitäminen sekä toteuttaa raitiotien rakentaminen turvallisesti ja niin, että töistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa kaupunkilaisille ja alueen yrittäjille. Lisäksi yhtiö on mukana kehittämässä raitiotiestä tulevaisuuden liikennejärjestelmää, joka tukee kaupunkiseudun kasvua. Tampereenratikka.fi

 

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Jani Pääkkönen
Loiste Sähkönmyynti Oy // Lumme Energia Oy
puh. 050 477 1990
jani.paakkonen@loiste.fi


Toimitusjohtaja Pekka Sirviö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi