Tänään on Sähkön päivä - Uusi sähköauton yleinen latauspiste Kajaaniin

sähkömyynti

MEDIATIEDOTE 19.1.2018

Valtakunnallista Sähkönpäivää vietetään tiistaina 23.1.2018

Uusi sähköauton latauspiste ravintola Anorakin yhteydessä 

Loiste Energia Oy ja Anorak Society Oy tarjoavat yhteistyössä sähköauton latauspisteen yleiseen käyttöön. Valtakunnallisen Sähkönpäivän teemana on tänä vuonna sähköautoilu.

Latauspiste sijaitsee Kajaanin historiallisen ns. vanhan kirjastotalon eli nykyisen Anorak Society -yrityksen pysäköintialueella. Yhteishankkeella haetaan kokemusta sähköauton latauksen kysynnästä Kajaanissa. Latauspisteitä on kaksi, joista toinen soveltuu tehokkaaseen pikalataukseen (tasavirta) ja toinen hitaampaan lataukseen (vaihtovirta).

- Latauspisteiden rakentamista tarkastellaan yhdessä Loisteen asiakkaiden kanssa tämän vuoden aikana. Tämän pilotin avulla haluamme löytää hyvin palvelevan paikallisen mallin Kainuuseen, sanoo Loiste Energian toimitusjohtaja Reino Huusko.

- Uskomme, että latauspisteitä saadaan parhaiten lisättyä yhteistyöllä asiakkaitten, yrittäjien ja paikallisten toimijoiden kanssa. Loiste tarjoaa energia-alan asiantuntemuksen ja yrittäjät hyviä sijainteja latauspisteille, joilla he voivat tuottaa lisäpalvelua sähköautoilijoille.

- Sähköautot ovat yleistymässä hyvää vauhtia ja haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden auton akun lataukseen samalla, kun he vaikkapa ruokailevat tai tekevät ostoksia Anorakissa, kertoo yrittäjä Pekka Saastamoinen.

Loisteen ja Anorakin toimintaa yhdistää tarina sähkö-sanasta. Brahenkadulla sijaitseva talo rakennettiin aikoinaan Kajaanin piirilääkärin Samuel Roosin asuintaloksi. Roos oli lääketieteen ja kirurgian tohtori, kirjailija ja suomenkielen kehittäjä. Yksi tunnetuimpia Roosin kehittämiä sanoja lienee ollut sana sähkö.

Tervetuloa tutustumaan sähköautoon ja sen lataukseen Sähkönpäivänä tiistaina 23.1. klo 9.30 Anorakiin, Brahenkatu 3, Kajaani.

Esittelyssä myös Mercedes Benz -merkkinen ladattava hybridimalli. 

Liikenteen sähköistyminen tuo hyvinvointia

Sähköisen liikenteen yleistyminen on merkittävä tekijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, mutta sillä on myös muita hyvinvointivaikutuksia.

Sähköautoista ei tule pienhiukkas- eikä typenoksidipäästöjä. Parantuneella ilmanlaadulla on myönteisiä terveysvaikutuksia, sillä pienhiukkaspäästöt ovat yhteydessä hengitystiesairauksiin. Sähköisen liikenteen yleistyminen pienentää myös kaupungin melutasoa.

EU:n komission uusi liikennepaketti ohjaa autonvalmistajia sähköistämään tuotantoaan. Suomessa hallituksen tavoitteena on, että vuonna 2030 maassamme on vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa.

Sähköautolla on edullisempaa ajaa kuin polttomoottoriautolla. Sähkö maksaa noin 2e/100km. Hankintahinnaltaan sähköauto on vielä nykyisin kalliimpi kuin perinteinen polttomoottoriauto, mutta hintaero kaventuu koko ajan.

Latauspisteet on toimittanut PlugIt Finland Oy.

Lisätietoja

Loiste Oy toimitusjohtaja Reino Huusko, puh. 050 570 3427 www.loiste.fi

Anorak Society Oy/ Rockseri Oy Pekka Saastamoinen, puh. 044 0686 385 www.anorak.fi, www.r-collection.fi

Plugit Finland Oy myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen, puh 046 810 1684 www.plugit.fi