Tänään vietetään Sähkönpäivää

sähkömyynti

 

Toista kertaa Suomessa vietettävän Sähkön päivän teemana ovat tulevaisuuden energiaratkaisut ja kuluttajien kasvava rooli osana koko sähköjärjestelmää. Alan yritykset järjestävät päivän kunniaksi tapahtumia ympäri Suomen. Lisäksi sosiaalisessa mediassa voi osallistua #Sähkönpäivä -hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka tuotot lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan.

Suomalainen sähköjärjestelmä on kansainvälisesti arvioiden edelläkävijä. Sähköä tuotetaan monipuolisesti eri energialähteistä, minkä ansiosta sähköä saa pistorasiasta toimitusvarmasti. Sähköntuotantomme on suurelta osin päästötöntä. Erittäin energiatehokas lämmön ja sähkön yhteistuotantomme kerää kiitosta maailmalla. Uusien digitaalisten palveluiden ja sähköistysratkaisuiden avulla suomalaiset voivat nyt aikaisempaa paremmin vaikuttaa sähkönkäyttöönsä ja sen ajoitukseen.

Omaan sähkönkäyttöön voi vaikuttaa

Suomessa lähes kaikki sähkönkäyttö mitataan tunneittain. Kuluttaja voi tarkistaa päivän kunkin tunnin sähkönkulutuksen seuraavana päivänä oman sähköyhtiönsä nettipalvelusta. Monella yhtiöllä on myös mobiiliratkaisuja kulutuksen seurantaan. Apua oikeiden seurantakeinojen valintaan saa omalta sähköyhtiöltä: yhtiöt tarjoavat monipuolista energiatehokkuusneuvontaa ja mm. pistorasiaan liitettäviä kulutusmittareita lainaksi. Useat sähkönmyyjät tarjoavat tuntikohtaiseen markkinahintaan sidottuja tuotteita, jolloin asiakas voi ajoittaa kulutuksensa halvimpaan aikaan. Myös hinnat saa kännykkään ilmaisella Tuntihinta-mobiilisovelluksella.

Lisää hyvinvointia sähköisillä kuvilla!

Sähkön päivänä ja koko viikon 4 ajan voi nyt konkreettisesti osallistua hyvinvointimme parantamiseen. Sähköalan järjestöjen ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyön myötä Sähkön päivänä alkaa viikon mittainen hyväntekeväisyyskampanja. Kampanjan tuotot lahjoitetaan Eväitä elämälle -ohjelmalle, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista Suomessa. Tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Sähköalan järjestöt lahjoittavat jokaisesta #Sähkönpäivä ja #hyvinvointiasähköllä -hashtageilla merkitystä kuvasta 3 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle, aina 10 000 euroon saakka. Kuvan tulee esittää sähkön tuomaa hyvinvointia omassa arjessa – se voi olla esimerkiksi valaistu koti pimeässä tammikuun illassa. Kuvan voi julkaista Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa ja sen tulee olla asetuksiltaan julkinen ja jaettavissa. Kuvia voi ladata koko viikon 4 ajan. Kampanjan tulokset julkistetaan maanantaina 30.1.2017.

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Eija Avellan, Energiateollisuus ry, puh. 050 329 9240
Viestintäjohtaja Paula Ihamäki, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, puh. 09 5476 1405
Toimitusjohtaja Tarja Hailikari, Sähköteknisen Kaupan Liitto STK ry, puh. 040 735 867
Viestintäpäällikkö Kirsi Gimishanov, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus ry, puh. 040 4808 223

Sähkön päivässä mukana olevat yritykset ja järjestöt:

 

Energiateollisuus ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen kaupan liitto STK ry, Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry, Motiva Oy, Caruna Oy, Elenia, Imatran Seudun Sähkö Oy, Inergia Oy, Keravan Energia Oy, Kymenlaakson Sähkö Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Nordic Green Energy, Nurmijärven Sähkö Oy, Pori Energia Oy, Seinäjoen Energian Oy, Suur-Savon Sähkö Oy, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia, Loiste Oy, Vantaan Energia Oy, Vattenfall Oy, Kokemäen Sähkö Oy, Porvoon Energia Oy, Keminmaan Energia Oy, Kemin Energia Oy, KSS Energia Oy, Pohjolan Voima Oy, Vantaan Energia Sähköverkot Oy, Alajärven Sähkö Oy, Rauman Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy, Jyväskylän Energia Oy, Katternö Group, Paneliankosken Voima Oy, Karhu Voima Oy, Nivos Oy, Oulun Energia Oy, VSV Yhtiöt, Kemijoki Oy.