Uusia vikoja ilmennyt pitkin päivää

 

Lumisateen loppumisen ennustetaan parantavan tilannetta

 

Sähköttömien talouksien lukumäärä on koko ajan käynnissä olevista korjaustöistä ja runsaista henkilö- ja urakointikalustosta huolimatta noin 4000. Koko päivän kestänyt räntä- ja lumisade aiheuttaa uusia vikoja sitä mukaa kun entisiä saadaan korjattua.

Iso osa uusien vikojen aiheuttajista ovat nk. ohutrunkoiset räippäpuut, jotka ovat taipuneet lumen ja jään painosta sähkölinjaan. Sääennusteen mukaan sade on ohi yöllä, minkä jälkeen sää pakastuu ja alkaa tuulla. Tällä hetkellä arvioimme, että sähköttömien talouksien lukumäärä saadaan laskemaan 1500-3500:een 7.1. kello 04 mennessä.

Töissä on edelleen reilut 100 asentajaa ja runsaasti urakointikalustoa. Sunnuntaiksi saadaan yksi helikopteri lisää.  

Koska sää on pakastumassa ja viilenemässä myös tuulen vuoksi, on asumiseen, lämmön turvaamiseen, veden saantiin ja vesiputkien jäätymisen ennaltaehkäisyyn nyt erityisen tärkeää kiinnittää huomiota.

Sähkökatkojen tilanne vaihtelee nopeasti ja ajantasaisin tieto löytyy Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta.

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h).

Korostamme edelleen, ettei lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti hengenvaaran vuoksi. Työturvallisuuden vuoksi muistutamme myös, että sivullisten tulee pysyä vähintään 90 metrin päässä urakointikalustosta.

 

Loiste Sähköverkon keskeytyskartta

Pahasti poikki - opas pitkäkestoisen sähkökatkon varalle

Vakiokorvaus

Pelastuslaitoksen tiedotteet