Valio-myrsky kiusaa Kainuuta

 

Valio – myrskyn tuulet kiusaavat Kainuussa

 

  • julkaistu 2.10.2015 klo 20:30

Perjantaiaamuna lännen suunnasta eteläiseen Kainuuseen saapunut myrsky ja siihen liittyvä puuskittainen tuuli alkoivat aiheutamaan Loisteen verkkoalueella vikoja klo 15:00 alkaen. Vikoja on päivän aikana ollut noin 25 kpl keskijännitejohtolähdöllä. Klo 20:00 sähköttömiä talouksia on noin 1720 kpl ja vikoja odotetaan vielä syntyvän alueen itäosissa. Lähes kaikissa vikakohteissa on vikapartiointi tai –korjaus menossa, uusia johtovikoja syntyy vielä kuitenkin aika-ajoin.

Myrskyn odotetaan laantuvan yötä kohti ja sähköt saataneen palautettua asiakkaille todennäköisesti yön kuluessa.

Päivän aikana vianselvitys- ja korjaustöissä on ollut noin 50 henkilöä. 

Häiriötilanteen kehittymistä voi seurata myös ajantasaisesta keskeytysinfopalvelusta, joka löytyy Loisteen internet-sivuilta www.loiste.fi.

Havaituista vikapaikoista, kuten sähköjohdoille kallistuneista puista pyydetään ilmoittamaan Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500. Viankorjaukseen ei tule ryhtyä omatoimisesti, koska sähköjohdoilla tehtävät työt sisältävät aina sellaisia turvallisuusriskejä, joita maallikon on mahdotonta arvioida.

Lisäksi sähkönkäyttäjien on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy/Valvomopäällikkö Ismo Reinikka, puhelin 010 226 1287.