Valio-myrskyn odotetaan laantuvan aamuun mennessä

 

Perjantai-aamuna lännen suunnasta eteläiseen Kainuuseen saapunut myrsky ja siihen liittyvä puuskittainen tuuli alkoivat aiheuttaa Loisteen verkkoalueella vikoja klo 15:00 aikaan. Vikoja on päivän aikana ollut n. 35 keskijännitejohtolähdöllä. Klo 22:00 sähköttömiä talouksia oli noin 1000 kpl ja vikoja voi vielä syntyä alueen itäosissa. Kaikissa vikakohteissa on vikapartiointi tai –korjaus menossa, ja uusia vikoja tulee harvakseltaan.

Myrskyn odotetaan laantuvan aamuun mennessä ja sähköt saataneen palautettua asiakkaille todennäköisesti aamuun mennessä.Päivän aikana vianselvitys- ja korjaustöissä on ollut noin 55 henkilöä. 

Häiriötilanteen kehittymistä voi seurata myös ajantasaisesta keskeytysinfopalvelusta, joka löytyy Loisteen internet-sivuilta.

Havaituista vikapaikoista, kuten sähköjohdoille kallistuneista puista, pyydetään ilmoittamaan Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500. Viankorjaukseen ei tule ryhtyä omatoimisesti, koska sähköjohdoilla tehtävät työt sisältävät aina sellaisia turvallisuusriskejä joita maallikon on mahdotonta arvioida.

Lisäksi sähkönkäyttäjien on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy/Käyttöpäällikkö Ismo Reinikka, puhelin 050 589 2104.

Seuraava mediatiedote lähetetään 3.10.klo 8:00.