Valio – myrskyn tuulet jäivät ennustettua vaisummiksi Kainuussa

Perjantaiaamuna lännen suunnasta eteläiseen Kainuuseen saapunut myrsky ja siihen liittyvä puuskittainen tuuli alkoivat aiheuttaa Loisteen verkkoalueen länsiosissa vikoja perjantaina 2.10. klo 15:00 aikaan. Vikoja oli iltapäivän ja yön aikana noin 40 keskijännitejohtolähdöllä. Viimeiset tiedossa olleet viat saatiin korjattua aamuyöllä noin klo 4:30. Sähköttöminä talouksia on yhtäaikaisesti ollut enimmillään noin 3000 ja kaikkiaan sähköttä arvioidaan lyhytaikaisesti olleen yli 6000 asiakasta.

Ensimmäisiä arvioita myrskyn Loisteelle aiheuttamista kustannuksista saadaan ensi viikon aikana. Jälkikorjauksia joudutaan vielä tekemään ja osa pj – vioista paljastuu vasta jälkitarkastusten yhteydessä. Lopulliset kustannukset selviävät kun kaikki myrskyn jälkikorjaukset on saatu tehtyä.

Häiriönselvitys- ja korjaustöitä tekemässä oli enimmillään lähes 70 Loisteen ja verkonrakennusurakoitsijoiden henkilöä.

Myrsky oli tällä kertaa varsin pitkäkestoinen ja suurimmat tuulennopeudet olivat verkkoalueella noin 23 m/s tasolla. Pahimmat perjantain myrskyalueet olivat Loisteen verkkoalueen eteläpuolella. Viat syntyivät kohtalaisen tasaisesti myrskyn aikana ja niitä päästiin selvittämään ja korjaamaan pian niiden synnyttyä. Sen ja perjantain ennakkovarautumisen ansiosta pitivät häiriönselvityksen kokonaiskeston kohtuullisena.

Havaituista vikapaikoista kuten sähköjohdoille kallistuneista puista pyydetään ilmoittamaan Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500. Viankorjaukseen ei tule ryhtyä omatoimisesti, koska sähköjohdoilla tehtävät työt sisältävät sellaisia turvallisuusriskejä, joita maallikon on mahdotonta arvioida.

Lisäksi sähkönkäyttäjien on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy/Suunnittelupäällikkö Seppo Mäkelä, puhelin 010 226 1476.