Vikailmoitukset nopeuttavat paikannusta ja korjaustöitä

 

Olemme saaneet asiakkailtamme vikailmoitusnumeroon runsain määrin ilmoituksia linjoille kaatuneista puista ja alhaalle painuneista johdoista. Iso kiitos siitä soittajille – erinomaisen tarkat paikannukset ovat suureksi avuksi ja nopeuttavat vikojen korjaamista.

Olemme saaneet myös lukuisia yhteydenottoja, joissa kainuulaiset tarjoavat apuansa, kulkuneuvoja sekä raivausvälineistöä käyttöömme ja vikojen korjaukseen. Haluamme välittää avuntarjouksista erittäin lämpimät kiitokset! Valitettavasti luonto on armoton ja tällä hetkellä jo metsässä liikkuminenkin on riskialtista. Puiden latvuksia tippuu ja isoja puita kaatuu silmin nähden, jolloin metsässä liikkujalla on suuri vaara jäädä niiden alle.

Työturvallisuus on tärkeä huomioida ja se velvoittaa korjaus- ja raivaustöissä. Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan, että lunta ja kuuraa ei saa itse kopistella johdoista. Mahdollisesti metrejä normaalia alempana roikkuvien sähköjohtojen koskeminen esimerkiksi suksisauvalla voi olla hengenvaarallista. Vaurioituneissa sähköverkoissa voi olla myös niin sanottu nollavika, joka voi olla hengenvaarallinen.

Myöskään sähköjohtojen päälle taipuneisiin puihin ei saa itse koskea tai kaataa, vaan tykkylumen irrottaminen sähköjohdosta on aina sähköverkkoyhtiön asentajien tehtävä. Havainnoista voi ilmoittaa maksuttomaan vikailmoitusnumeroomme 0800 9 2500 (24 h).

Kiitos kaikille kärsivällisyydestä, kaikki työjoukot ovat käytössämme ympärivuorokauden - pahoittelemme tilannetta.