Vuoden viimeiselle viikonvaihteelle luvassa hankalat sääolosuhteet

 

Loiste Sähköverkko varautuu viankorjauksiin edelleen lisävoimin 

 

Raskaan lumikuorman lisäksi normaalia talvisäätä hankalammaksi tilanteen tekee ilman lämpötilan nopea vaihtelu nollan molemmin puolin. Ilmassa on suuri määrä kosteutta ja sumua, joka ulottuu erityisesti ylempänä vaaramaastossa olevaan puustoon ja muodostaa painavaa kuuraa sähköjohdoille. 

Osittain kuura on tarttunut puustoon ja johtoihin erittäin tiukasti ja turvallisuuden vuoksi sähköjohto on tehtävä jännitteettömäksi kopistelun ajaksi. Tämä voi aiheuttaa paikoitellen lyhyitä sähkökatkoja. 

Eniten lunta ja kuuraa on kertynyt itäisille metsä- ja vaara-alueille Kuhmon ja Suomussalmen suuntaan. Lumikuorma-alue on laajentunut myös länteen päin Puolangalle ja Hyrynsalmelle. Loiste varautuu viikonlopun mahdollisiin vikatilanteisiin hankkimalla lisähenkilöstöä myös muilta alueita. 

Joulun jälkeisinä päivinä nopeasti paikannettuja ja korjattuja vikoja on esiintynyt lähinnä Ylä-Kainuussa ja Kuhmossa. Enimmillään sähköttä oli noin tuhat asiakasta.  

Loiste Sähköverkko on tehnyt koko joulukuun ajan ennakoivaa johtojen kopistelua sekä linjoille taipuneiden puiden poistoa lumikuorman ja kuuran kertymisen vuoksi. Nykyisen säätilan vallitessa uutta kuuraa kertyy nopeasti ja isompaa puustoa taipuu sähköjohdoille. Paikoitellen puita on jopa katkeillut painolastin alla.

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Lisätietoja antaa Loiste Sähköverkko Oy, Vilho Hartikainen, puhelin 050 524 7002 

Mahdollisia keskeytyksiä voi seurata netistä Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta.