Yli 200 tokaluokkalaista viettää energiansäästöviikkoa Kainuussa


Mediatiedote 3. lokakuuta 2014

Viikolla 41 vietetään jälleen valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Loisteen toimialueella Tokaluokkalaisten teemaviikkoon osallistuu yli 200 tokaluokkalaista seitsemästä koulusta.

Vuodesta 1996 lähtien Loiste on kustantanut tokaluokkalaisille opetuspaketin, joka on suunniteltu ensisijaisesti peruskoulun toisen luokan oppilaille, mutta soveltuu käytettäväksi myös ylemmillä luokilla. Materiaali antaa tietoa energiakäsitteistä, energian tuotannosta, sen järkevästä käytöstä ja säästöstä. Jo klassikkoaseman saavuttanut Opettajan opas on päivitetty tuoreimman tiedon mukaiseksi viime vuonna.

Oppilaat saavat Hei, kaikki toimii! -lasten energiakirjan, jossa energia-asioita käsitellään hauskasti sarjakuvan muodossa. Energiakirjassa on hehkuva värimaailma ja sen tekstit ja kuvat on päivitetty kaksi vuotta sitten. Kirja on helppotajuinen ja selvittää perusasiat yksinkertaisesti ja selkeästi. Punaisena lankana juoksee energian järkevä käyttö.

Tokaluokkien teemaviikolla on omat nettisivut osoitteessa www.heikaikkitoimii.fi

Teemaviikkoa viettävät seuraavat koulut:
Keskuskoulu, Teppanan koulu ja Kuluntalahden koulu Kajaanista, Hyrynsalmen yhtenäiskoulu, Lentuan koulu Kuhmosta, Korpitien koulu Paltamosta ja Ruukinkankaan koulu Suomussalmelta.

Lisätietoja antaa markkinointisuunnittelija Reija Huttunen puhelin 010 226 1223.